Classical Piano Midi Page

  - - -  
Classical Piano Midi Page


[Piano bleu le site des amateurs de piano] | [Bienvenue Chez Pierre] | [Solguden]

[topp]

  - - -  
Piano bleu le site des amateurs de piano


Piano Bar - midi
- Morceaux classiques

Piano Bar - midi
- Morceaux classiques (suite)

Piano Bar - midi
- Blues et Boogies
Jazz ragtime swing
Latino etc...

Piano Bar - midi
- Chansons contemporaines
Musiques de films
[topp]


LÄNK:
DAGENS VISA:   2003 juli 11

Bienvenue Chez Pierre

DAGENS VISA:   http://www.dagensvisa.com/minata/dav/aktuell.htm[Skillingtryck och gamla visor]
[Portal Dagensvisa] | [Visornas hemsida]

KARL-ERIK FORSSLUND (1872-1941)

Karl-Erik Forsslund länkar

[topp]

Dagens visa 2002 juli 11
Solguden
text: Karl-Erik Forsslund

Det är en klar dag om sommaren, Solguden vandrar i rymdens lustgård - han, som också är livets och ljusets och frihetens och hänförelsens gud.

Bland molnens blomhöljda röda rosenbuskar blänka där granna, lysande kulor och klot i alla färger och storlekar. Solguden går av och an bland dem, och han ler och nickar belåten, när han ser sin spegelbild i dem. Varje kula återger den på sitt sätt och i sin färg, ofta med galet vanställda drag - ansiktet är än utdraget till en lång och smal morot, än hopklämt till en liten rund potatis, men Solguden känner likväl igen sig och nickar road år sin vrångbild.

Då stannar han slutligen framför en kula, som ingen glans har. Han kallar henne Jordklotet, och hon är runtom tätt besatt med små fula svarta fläckar som efter flugor - fläck vid fläck så tätt, att Solguden ingenstädes kan se den minsta skymt av sin spegelbild.

Han rynkar på pannan och mumlar något i skägget. Han förstår att det är de fallna, till surrande flugor förvandlade änglarna, som satt dessa fula märken, av människorna kallade städer.

Solguden granskar kulan noga, så doppar han en flik av sin gyllene mantel i en av lustgårdens många klara, aldrig sinande brunnar, och gnider kulan runtom med den.

Och se, då försvinna fläckarna, en efter en, klotet glänser åter blankt och rent, och Solguden strålar åter upp när han ser sin bild speglad däri, klarare och vackrare än i alla de andra kloten i hela lustgården![topp]

DAGENS VISA:   http://www.dagensvisa.com/minata/dav/aktuell.htm


[Skillingtryck och gamla visor]
[Portal Dagensvisa] | [Visornas hemsida]